Norme de conduita

REGULAMENT DE ORDINE INTERIOARA
NORME DE COMPORTAMENT
STATIUNEA GURA PORTITEI

Avand in vedere ca satul de vacanta Gura Portitei este amplasat in spatiul rezervatiei Biosfera Delta Dunarii, fiecare turist este obligat sa achite permisul de acces in Delta , eliberat de Administraţia Rezervației Biosferei Delta Dunarii. Va rugam ca inainte de imbarcarea pe vapor sa achizitionati acest permis de la automatul amplasat in Portul Jurilovca  

Regulamentul de ordine interioara si normele de comportament prezentate mai jos au rolul de a stabili premizele functionarii Statiunii Gura Portiei in conditii civilizate si conform normelor legale.

Nerespectarea acestora de catre turisti obliga Administratia la luarea masurilor de neacceptare sau excludere a acestora din statiune.

Art. 1 Modalitati de contractare a serviciilor turistice si modul de efectuare a rezervarilor

1. Serviciile oferite de Statiune si tarifele percepute sunt publicate pe Internet pe site–ulwww.guraportitei.ro

2. Regulamentul de ordine interioara si normele de comportament in Statiune sunt de asemenea publicate pe acest site si se expediaza prin email tuturor solicitantilor de servicii turistice la Gura Portitei.

3. Contractarea de catre turisti de servicii in Statiune implica cunoasterea de catre acestia a prezentului Regulament de ordine interioara si acceptarea implicita si neconditionata a prevederilor lui.

4. Modalitatea de contractare a serviciilor in Statiune este completarea formularului de rezervare prezent in structura site-ului www.guraportitei.ro in sectiunea “Contact” sau expediat de catre Administratie solicitantilor si trimiterea lui prin email la  receptie@guraportitei.ro , rezervari@guraportitei.ro,

sau pe fax

5. In functie de disponibilitatea locurilor de cazare si de posibilitatea prestarii serviciilor solicitate Receptia va confirma valabilitatea de principiu a rezervarii. Aceasta va fi valabila cu titlu de principiu 24 de ore, timp in care solicitantul va trebui sa achite un avans de 40% din valoarea  serviciilor solicitate si sa trimita confirmarea efectuarii platii in format electronic. Neachitarea contravalorii serviciilor in termenul mentionat duce la anularea rezervarii de principiu. Pentru solicitantii persoane juridice sau fizice Receptia va emite facturi proforma pentru serviciile solicitate de catre acestia, in baza carora se va efectua plata. La incasarea contravalorii serviciilor Receptia va confirma solicitantilor rezervarea si va emite factura fiscala pentru sumele incasate.

6. Coordonatele de contact pentru orice fel de solicitare sunt publicate pe site-ul www.guraportitei.ro

7. Eventuala Anulare a rezervarilor se poate face astfel :

  • prin solicitare in scris prin email cu cel putin 15 zile in avans fata de data de inceput a rezervarii – fara retinere de sume compensatorii
  • prin solicitare in scris prin  email cu cel cu cel putin 5 zile in avans fata de data de inceput a rezervarii – cu retinerea a 50 % din valoarea sumei achitate
  • in situatia anularii rezervarii cu mai putin de 5  zile inainte de data rezervarii beneficiarul va retine integral suma achitata

Rambursarea sumelor se va face in cel mult 14 zile de la data solicitarii privind anularea rezervarii cu retinerea a unui comision de 1 % din valoarea rambursata drept speze bancare si cheltuieli de operare.

Art. 2 Accesul si stationarea in Statiunea Gura Portitei

1. Accesul in Statiune se face prin traversarea Lacului Golovita cu mijloace de transport navale – vaporase, gabare sau salupe rapide – aflate in administrarea Statiunii. Acestea au un orar stabilit si publicat pe site-ul www. guraportitei. ro

2. Turistii sunt rugati sa respecte acest orar. In situatia in care orarul de traversare al ambarcatiunilor nu este respectat, Statiunea va organiza traversarea in conditii speciale, neasumandu-si raspunderea pentru eventuala intarziere la cazarea turistilor. Costurile suplimentare generate de aceasta situatie vor fi suportate de care turistii intarziati

3.
 La contractarea serviciilor oferite de catre Statiune, turistii vor avea gratuitate la parcare si la traversarea tur si retur in varianta economica. In situatia in care la imbarcare se doreste utilizarea unui mijloc de transport diferit de cel economic, doritorii vor achita diferentele de tarif la Receptie. Exceptie de la plata fac posesorii de ambarcatiuni proprii, care efectueaza traversarea cu acestea.


4.
 Pe durata traversarii turistii sunt obligati sa respecte instructiunile privind traversarea lacului prezente atat la Receptie,  cat si pe ambarcatiuni.


5. 
Nu sunt permise imbarcarea si accesul in Statiune cu: alimente, bauturi, aparatura electrica si electrocasnica (instalatii de sonorizare, frigidere, aragaze, resouri, radiatoare, cuptoare, etc.), mijloace de transport motorizat, lemne, carbuni, orice material sau substanta combustibila, armament de orice fel.


6. 
Avand in vedere ca satul de vacanta Gura Portitei este amplasat in spatiul rezervatiei Biosfera Delta Dunarii, fiecare turist este obligat sa achite permisul de acces in Delta , eliberat de Administraţia Rezervației Biosferei Delta Dunarii.


7. Nu este permis accesul cu animale de companie .

8. Instalarea corturilor in incinta complexului NU ESTE PERMISA.

9. Este interzis consumul alimentelor si bauturilor proprii in incinta restaurantului, barului, beach barului si a pizzeriei.

Art. 3 Norme de comportament in Statiunea Gura Portitei

1. Pe perioada sederii in Statiunea Gura Portitei turistii au obligatia de a pastra curatenia utilizand pentru aruncarea gunoiului, containerele si cosurile de gunoi amplasate in statiune.

2. Nu este permis calcatul pe iarba sau distrugerea  vegetatiei.

3. Sunt interzise: focul deschis, prepararea alimentelor si consumul acestora in spatiile deschise, camere sau casute.


4. 
Turistii au obligatia de a se comporta civilizat si de a nu tulbura linistea celor din jur.

5. Se recomanda consumul moderat de bauturi alcoolice si evitarea prezentei in spatiile publice in stare avansata de ebrietate.

6. Conform legislatiei romane consumul sau comercializarea de substante halucinogene sau psihotrope este interzis si se pedepseste.

7.
 Nu este permis pe teritoriul Statiunii nudismul sau orice forma de exhibitionism.


8. Turistii au obligatia de a respecta semnificatia steagurilor arborate in zona plajei si de a nu intra in mare cand culoarea steagului arborat indica aceasta. Scaldatul in lac este strict interzis.

9. Este interzisa circulatia pe teritoriul Statiunii a mijloacelor motorizate de orice fel.

10. Turistii beneficiaza gratuit de asistenta medicala in caz de urgenta in limita disponibilitatii personalului medical si in functie de aprecierea acestuia, cazurile grave fiind indrumate catre unitatile medicale teritoriale. Statiunea nu isi asuma nici o obligatie legata de transportul bolnavilor la mal dar incearca in limita disponibilitatii ambarcatiunilor sa realizeze acest transport in mod gratuit.

11. Pescuitul este permis in zona Statiunii, tinand cont de limitarile impuse de Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii

12. Acostarea ambarcatiunilor la docul Statiunii se face numai cu permisiunea Receptiei si cu achitarea unei taxe de acostare cuprinse intre 30 ron/zi si 100 ron/zi in functie de dimensiunile ambarcatiunii

14. Deteriorarea de catre turisti a oricarui obiect de inventar al Statiunii atrage raspunderea materiala a acestora privind achitarea daunelor la valorile afisate la Receptie sau la valoarea de piata a respectivelor obiecte.

15. In preziua plecarii, pentru a se evita aglomerarea ambarcatiunilor,  turistii sunt rugati sa contacteze Receptia pentru inscrierea la una din cursele de intoarcere.

16. Turistii au obligatia de a respecta si urma intocmai instructiunile personalului Administratiei in situatii de forta majora.

Va multumim pentru respectarea acestor norme

Eventualele sesizari privind nerespectarea acestor norme se poate face la Receptia Statiunii sau la Postul de Politie amenajat special in incinta acesteia