Ansamblul Gura Portitei

La 50 de km sud de mun. Tulcea, exista satul de vacanta Gura Portitei, care dispune de toate facilitatile pentru a putea fi regasit in cataloagele celor mai prestigioase firme turistice din lume. Locul in care este amplasat complexul a conservat farmecul si naturaletea pe care a avut-o de pe vremea cand primul El si prima Ea au calcat limba de nisip dintre Lacul Golovita si Marea Neagra.

Restaurant Gura Portitei

Restaurantul din apropierea debarcaderului, va oferta o varietate impresionanta de mancaruri din peste proaspat, dar si preparate clasice, precum traditionalul bors lipovenesc, pana la saramurile cu mamaliguta.

Celebrele preparate de peste proaspat, care au contribuit pe deplin la renumele acestor locuri, dar si delicioasele mancaruri ale bucatariei traditionale romanesti ;i lipovenesti pot fi servite la restaurantul satului de vacanta.

Delta Gura Portitei

Suprafata totala a Deltei Dunarii este de 4152 kmp, din care un spatiu de aproximativ 3.450 kmp se afla pe teritoriul Romaniei, fiind ca marime a doua in Europa dupa delta fluviului Volga si a douazeci si treia din lume, Delta Dunarii este rezultatul varsarii fluviului Dunarea in Marea Neagra. La randul ei, Dunarea traverseaza 9 tari, de la izvoare (Muntii Padurea Neagra-Germania) pana la varsarea in Marea Neagra, drenand aproape 800.000 kmp. La Patlageanca Dunarea se bifurca in doua brate distincte: Chilia la N si Tulcea la S, acesta din urma despartindu-se la randul sau in alte doua brate: Sulina si Sf.Gheorghe. Delta Dunarii este cea mai noua forma de relief din Romania, cea mai mare rezervatie de tinuturi umede din Europa si este brazdata de o multitudine de canale, garle, mlastini si lacuri.

Camere pe insula

Pozitionate pe insula cu iesire la lac sau fara, cu terasa deschisa spre spatiul verde al insulei, Saprox.= 30mp, Saprox. terasa = 25 mp - cele cu ponton si Saprox terasa = 12 mp - cele fara iesire la apa. Sunt dotate cu 1 pat dublu matrimonial sau 2 paturi twin, baie proprie, A/C, LCD, minifrigider.

Camere pe litoral

Asezate pe plaja, cu vedere la mare, Saprox.=20mp, terasa proprie Saprox.= 17 mp, pat matrimonial, baie cu dus, A/C, LCD, minifrigider.

Casute pe plaja

Dispuse pe plaja, in imediata vecinatate a piscinei. Au in dotare cate 2 paturi de 1 persoana, saltele, perne si lenjerie noi.