Ansamblul Gura Portiței

La 50 de km sud de mun. Tulcea, există satul de vacanță Gura Portiței care dispune de toate facilitățile pentru a putea fi regăsit în cataloagele celor mai prestigioase firme turistice din lume. Locul în care este amplasat complexul a conservat farmecul și naturalețea pe care a avut-o de pe vremea când primul El și prima Ea au călcat limba de nisip dintre Lacul Golovița și Marea Neagră.

Restaurant Gura Portiței

Restaurantul din apropierea debarcaderului vă oferă o varietate impresionantă de mâncăaruri din pește proaspăt precum tradiționalul borș lipovenesc, saramurile cu mămăliguță dar și preparate clasice.

Celebrele preparate de pește proaspăt care au contribuit pe deplin la renumele acestor locuri dar și delicioasele mâncăruri ale bucătăriei tradiționale românești și lipovenești pot fi servite la restaurantul satului de vacanță.

Delta Gura Portiței

Suprafața totală a Deltei Dunării este de 4152 kmp, din care un spațiu de aproximativ 3.450 kmp se află pe teritoriul României, fiind ca mărime a doua în Europa după delta fluviului Volga și a douăzeci și treia din lume, Delta Dunării este rezultatul vărsării fluviului Dunărea în Marea Neagră. La rândul ei, Dunărea traverseaza 9 tari, de la izvoare (Munții Pădurea Neagră-Germania) până la vărsarea în Marea Neagră, drenând aproape 800.000 kmp. La Pătlăgeanca Dunărea se bifurcă în două brațe distincte: Chilia la N și Tulcea la S, acesta din urmă despărțindu-se la rândul său în alte două brațe: Sulina și Sf. Gheorghe. Delta Dunării este cea mai nouă formă de relief din România, cea mai mare rezervație de ținuturi umede din Europa și este brazdată de o multitudine de canale, gârle, mlaștini și lacuri.

Camere pe insulă

Pozitionate pe insulă cu ieșire la lac sau fără, cu terasă deschisă spre spațiul verde al insulei, Saprox. = 30mp, Saprox. terasă = 25 mp - cele cu ponton și Saprox terasa = 12 mp - cele fără ieșire la apă. Sunt dotate cu 1 pat dublu matrimonial sau 2 paturi twin, baie proprie, A/C, LCD, minifrigider.

Camere pe litoral

Așezate pe plajă, cu vedere la mare, Saprox. = 20mp, terasă proprie Saprox. = 17 mp, pat matrimonial, baie cu duș, A/C, LCD, minifrigider.

Casuțe pe plajă

Dispuse pe plajă, în imediata vecinătate a piscinei. Au în dotare câte 2 paturi de 1 persoană, saltele, perne și lenjerie noi.